Usurinta in folosire: faptul ca se opereaza direct asupra reprezentarii grafice implica o mare usurinta in folosire si o viteza de lucru sporita (pentru mai multe amanunte vezi Ce este DGA).
Portabilitate: DGA a fost scris in Java 2. Fiind o aplicatie Java pura, DGA poate rula practic pe orice platforma / sistem de operare pentru care exista mediu de executie Java (JRE) 2 (a fost testat pe sitemele Windows 95/98/NT si Linux). Deoarece foloseste tehnologia pluggable look and feel DGA se va comporta din punctul de vedere al interfetei ca o aplicatie nativa pe platforma pe care ruleaza, astfel utilizatorul fiind deja obisnuit cu elementele de baza ale interfetei: meniuri, butoane, casete de dialog standard etc.
Conformitate cu standardele actuale: DGA respecta recomandarile EAGLES referitoare la adnotarea sintactica. Textele adnotate sunt salvate in format XML, standardul in descrierea datelor adoptat si de comunitatea lingvistica ca modalitate standard de reprezentare a corpusurilor. Desi pentru adnotarea sintactica nu exista inca un set standard de taguri XML, asa cum exista pentru adnotarea morfosintactica XCES, DGA foloseste un set minimal de taguri inspirat din XCES. Astfel, fisierele XML produse de DGA pot fi transformate usor cu ajutorul XSLT in fisiere XML bazate pe alt vocabular (set de taguri) care sa raspunda nevoilor utilizatorului sau sa fie conforme cu un standard viitor. Mai multe amanunte tehnice se gasesc in Formatul XML folosit de DGA.
Flexibilitate: in afara de faptul ca analiza sintactica trebuie sa fie sub forma relatiilor de dependenta, DGA nu impune nici o alta restrictie utilizatorului. Acesta isi poate defini cu usurinta si modifica oricand propriul set de parti de vorbire si relatii de dependenta pe care le va folosi in adnotare.
>Dependency Grammar Annotator |